Tuesday, December 17, 2019

You've got that Lovenburg feeling



Lovenburg, a fast-food burger joint based in Antalya, Turkey, is coming to the United States, opening its first outpost at 328 E. Sixth St. between First Avenue and Second Avenue.

Lovenburg promises a variety of "homemade natural burgers" ...

View this post on Instagram

HAMBURGER TARİHCESİ Hamburger adı Almanya’nın ikinci büyük şehri olan Hamburg’tan gelir. Kelime anlamı Hamburglu veya Hamburg’a ait olan, yiyecekler için ise Hamburg tarzında pişirilendir. Benzer yiyecek kökenleri ile ilgili çok farklı iddialar söz konusudur. Bugün bildiğimiz şekli ile ilk kullanımları 1800′lerin sonu 1900′lerin başında olmakla birlikte kökeni Cengiz Han’ın ordusuna dayandırılmaktadır. Moğol askerler sefere giderken eğerlerinin altına koydukları etleri atın sırtıyla eğer arasında dövülürmüş. Mola verdiklerinde de içine soğan doğrayarak yerlermiş. 1200′lü yıllarda Cengiz Han’ın oğlu Kubilay Han Moskova’yı fethettiğinde Ruslar Moğallar’dan öğrendikleri bu yemeğe Tatar bifteği (Ruslar Moğollar’a Tartar dediği için Steak Tartar) adını vermişlerdir. Tabi orjinali at etiyle yapılıyordu. Ruslar’la ticaret yapan Almanlar 1600′lü yıllarda bunu ülkelerine götürmüş, sonrasında da Amerika’ya göç eden Almanlar 1800′lü yıllarda bunu Amerika’ya taşımışlardır. Hamburger yuvarlak şekilli bir köftenin iki dilim yuvarlak sandviç ekmeğinin arasında sunulan sıcak bir sandviç çeşididir. Burger diye de anılır. Köftenin üzerine bir dilim peynirle sunulanına çizburger (cheeseburger) denir. Ketçap, mayonez, turşu, soğan, domates ve benzeri bir çok farklı malzemeyle de sunulur. Genellikle dana etinden yapılır. Tavuk, hindi gibi farklı etlerin de kullanıldığı çeşitleri mevcuttur. Bunlar genellikle et türü ile isimlendirilir. Tavuk burger, Hindi burger gibi. Günümüzde maliyetleri düşürmek için ete ek olarak malesef %70′lere varan oranlarda katkı maddeleri de kullanılabilmektedir. LOVENBURGER hamburger köftesi %100 doğal kıyma, baharat karışımı ve sarmısak’la hazırlanarak, salça, su ve baharat karışımı ile hazırlanan özel karışım LOVENBURG sosu ile sunulur. Ayrıca peynir eklenerek hazırlanan Cheese Burger, Lüks Burger, iki hamburger köftesinden daha büyük olan Süper Burger, tavuk etiyle hazırlanan Tavuk Burger LOVENBURGER ailesinin diğer üyeleridir.

A post shared by Lovenburg (@lovenburger) on


The incoming East Village location also has an Instagram account, which notes this location will open soon.

Lovenburg will be peddling burgers between two excellent vegetarian/vegan restaurants — Spicy Moon and Souen ...

6 comments:

Scuba Diva said...

I don't read Turkish, so I can't tell from the blurb what kind of meat they use. Anyone? (Turkey has a huge stray dog problem, so I hope this isn't a Sweeney Todd-esque scenario.)

Scuba Diva said...

@Bing translate just told me they're "100% natural minced meat."

Thanks, I'll travel to get a lekkaburger instaead!

Anonymous said...

Soylent green, maybe.

David said...

This is what it says in terms of the meat they use (my translation as a native Turkish speaker):

Lovenburger's patty is 100% natural minced meat, mix of spices and garlic, and is served with Lovenburger's special sauce (tomoto paste water and spice mix.)

Have never visited a Lovenburger in Yurkey, so can't say anything about its quality. That said, when you get away from the usual chains, basic Turkish buffets tend to do a good job with burgers, so the possibility of a good product is certainly there.

Anonymous said...

Either Chopped Lamb or Chopped Camel. My Turkish isn't as good as it used to be.

Anonymous said...

I’m dismayed by the dog meat/camel meat comments, which I would not expect from my EV neighbors.